Volg AbbVie Nederland

Peter Spoorendonk Directeur Market Access en External Affairs AbbVie Nederland

Persbericht   •   mei 13, 2019 09:30 CEST

Deze maand is Peter Spoorendonk toegetreden tot het management van AbbVie Nederland als directeur Market Access en External Affairs. Spoorendonk leidt de teams die verantwoordelijk zijn voor o.a. de vergoedingsdossiers, samenwerking met ziekenhuizen, communicatie en public affairs. Spoorendonk was hiervoor directeur Market Access en Policy bij het Nederlandse kantoor van Pfizer.

Spoorendonk heeft zijn sporen verdiend in zowel de publieke als private sector. Hij begon zijn carrière bij het Centraal Planbureau als wetenschapper-adviseur voor gezondheidszorg en conjunctuur. In 1994 stapte hij over naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Na voornamelijk financiële functies werd hij in 1999 hoofd van de geneesmiddelenafdeling. In 2002 maakte Spoorendonk de overstap naar de farmacie; eerst als Director External Affairs bij MSD Nederland, later werkte hij voor MSD als Market Access Lead voor Europa & Canada. In 2014 stapte hij over naar Pfizer.

Spoorendonk: “AbbVie staat aan de vooravond van een reeks introducties van nieuwe geneesmiddelen, zowel binnen de immunologie als de oncologie. In beide gebieden is er voor patiënten de afgelopen decennia veel medische vooruitgang behaald, maar valt er ook nog veel te verbeteren. Een mooi moment voor mij om in te stappen en mijn expertise in te zetten, zodat patiënten snel en optimaal toegang hebben, en ook behouden, tot onze nieuwe innovatieve geneesmiddelen.”

Bij AbbVie Nederland werken 325 mensen, waarvan 175 zich vanuit Hoofddorp dagelijks inzetten voor de beschikbaarheid van innovatieve geneesmiddelen, het juiste gebruik ervan én de zorg eromheen. In Zwolle zijn 150 collega’s verantwoordelijk voor de internationale logistiek en supply chain. De belangrijkste aandachtsgebieden van AbbVie zijn immunologie, virologie, neurologie en oncologie

AbbVie is een internationaal op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf. De missie van het bedrijf is om zijn expertise, toegewijde mensen en unieke innovatiekracht in te zetten om geavanceerde behandelingen te ontwikkelen en voor mensen toegankelijk te maken in vier primaire aandachtsgebieden: immunologie, oncologie, virologie en neurologie. In meer dan 175 landen zetten AbbVie medewerkers zich dagelijks in voor de ontwikkeling van zorgoplossingen voor mensen. Voor meer informatie over het bedrijf, zie www.abbvie.nl. Volg @abbvie op Twitter en onze carrière pagina’s Facebook of LinkedIn.