Volg AbbVie Nederland

Europese Commissie keurt 8-weekse behandeling goed voor mensen met langdurige (chronische) infectie met het hepatitis C virus genotype 3 met gecompenseerde cirrose die niet eerder behandeld zijn

Persbericht   •   mar 12, 2020 09:33 CET

Hoofddorp, 12 Maart 2020 - De Europese Commissie heeft een wijziging van de handelsvergunning goedgekeurd voor AbbVie’s behandeling van chronische infectie met het hepatitis C virus (HCV). De behandelduur van eenmaal daags Maviret (glecaprevir / pibrentasvir) kan worden ingekort van 12 naar 8 weken voor mensen met chronische HCV genotype (GT) 3, zonder cirrose of met gecompenseerde cirrose, die niet eerder behandeld zijn*.

Maviret was eerder al aangewezen als een eenmaal daagse pan-genotypische (GT1-6) behandeling gedurende 8 weken voor mensen met chronische HCV die niet eerder behandeld zijn en geen cirrose hebben en voor mensen met chronische HCV GT 1, 2, 4, 5 en 6 die niet eerder behandeld zijn en gecompenseerde cirrose hebben.

----------------------

* De aanbevolen behandelduur van MAVIRET is 12 weken bij ontvangers van een lever- of niertransplantatiezonder cirrose of met gecompenseerde cirrose.

[1] SmPC MAVIRET® www.productinformatie.abbvie.nl

AbbVie is een internationaal op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf. De missie van het bedrijf is om zijn expertise, toegewijde mensen en unieke innovatiekracht in te zetten om geavanceerde behandelingen te ontwikkelen en voor mensen toegankelijk te maken in vier primaire aandachtsgebieden: immunologie, oncologie, virologie en neurologie. In meer dan 175 landen zetten AbbVie medewerkers zich dagelijks in voor de ontwikkeling van zorgoplossingen voor mensen. Voor meer informatie over het bedrijf, zie www.abbvie.nl. Volg @abbvie op Twitter en onze carrière pagina’s Facebook of LinkedIn.