Volg AbbVie Nederland

‘Ziekenhuizen, leg je uitkomsten vast!’

Nieuws   •   dec 21, 2018 11:29 CET

“Steeds minder ziekenhuizen krijgen de mogelijkheid om alle zorg aan te bieden. Het bepalen van speerpunten en keuzes maken is daarom nu belangrijker dan ooit tevoren. Wil je hierover zelf de regie houden, dan begint het met aantonen waar je goed in bent en waarin misschien nog niet." Aan het woord is Heimen Flamman, vanuit AbbVie verantwoordelijk voor strategische samenwerkingen waarin de principes van waardegedreven zorg breed worden toegepast.

Heimen Flamman: “Definieer dus zorguitkomsten, specifiek voor die behandelingen waar je de beste in wilt zijn. Want door vast te leggen waar je goed in bent, kun je beter worden.” Zeggen dat je ergens goed in bent, zegt weinig. Bewijzen waar je goed in bent daarentegen en laten zien hoe je waarde toevoegt voor patiënten, geeft je zeggenschap. Value based healthcare biedt hiervoor een ideaal framework.

Lees de volledige partner-bijdrage van Heimen Flamman op Qruxx, het kennisplatform over waardegedreven zorg. AbbVie is founding partner van Qruxx.