Volg AbbVie Nederland

Werk als behandeldoel: écht perspectief

Nieuws   •   dec 14, 2018 10:05 CET

"Bij medische behandelingen moet ook rekening gehouden worden met het werk van patiënten. En vooral: met de mogelijkheden van patiënten om werk te behouden, of te krijgen, tijdens én na de behandeling." Dat stellen Desiree Dona en Theo Senden in het vandaag verschenen Zorgvisie Magazine, 'expert aan het woord'. Dona en Senden gaan in op het project in het Radboudumc ‘Zorg voor arbeid’.

Senden: “Vanaf de diagnose maken we deel uit van het behandelteam en het behandelproces. Daardoor kunnen we arbeidsgerichte zorg als integraal onderdeel van de zorg leveren. Dona: “Artsen zien dat we echt iets toevoegen aan de behandeling. Namelijk: toewerken naar een perspectief ná de behandeling. Dat is toegevoegde waarde voor de patiënt.”

Arbeid als behandeldoel geeft patiënten perspectief, zorgt vaak voor een sneller herstel, en verkleint het beroep dat mensen doen op uitkeringen en verzekeringen. Toch is het niet de standaard.

Desiree Dona sprak ook over dit onderwerp tijdens het Fit for Work Politiek Ontbijt 15 november jl., samen met hoofd van de afdeling Medische Oncologie Koos van der Hoeven. AbbVie is founding partner van Platform Fit for Work en maakte het ontbijt mede mogelijk.

Lees het volledige verhaal op zorgvisie.nl of in Zorgvisie magazine.