Volg AbbVie Nederland

“Samen studies succesvol maken” (video)

Nieuws   •   jun 06, 2018 15:30 CEST

In Nederland werkt AbbVie met circa 40 ziekenhuizen samen voor klinisch onderzoek. Voordat een nieuw geneesmiddel toegankelijk is voor patiënten, wordt het in meerdere landen uitgebreid getest op veiligheid en werkzaamheid. Dit is een intensief traject van vele jaren waar zowel gezonde vrijwilligers als patiënten bij betrokken zijn. Aan de hand van de studie wordt onder andere vastgesteld of het geneesmiddel aan de verwachtingen voldoet en welke dosering nodig is. Al deze informatie bij elkaar bepaalt uiteindelijk of het geneesmiddel in aanmerking komt voor registratie.

De afdeling die verantwoordelijk is voor de begeleiding van dit onderzoek in Nederlandse ziekenhuizen is Site Management & Monitoring. Een team van circa 20 medewerkers zet zich dagelijks met veel passie in om klinische onderzoeken in Nederland zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met behandelend artsen in algemene en academische ziekenhuizen. Bekijk de video over de Nederlandse afdeling Site Management & Monitoring en leer meer over het waardevolle werk dat zij doen.

Bezoek ook eens de website AbbVieOnderzoek.nl. Deze site biedt ondersteuning en informatie aan mensen die deelnemen aan een klinische studie, of die overwegen deel te nemen aan een klinische studie.